Specialisaties

Goede zorg leveren vinden wij belangrijk. Daarom volgen we regelmatig bijscholing. Parkinson, NAH, Long Covid, Neuralgische Amyotrofie, kwetsbare ouderen, woningaanpassingen en oncologie; daar weten wij heel veel van!

andre-ouellet-FzECg2eNhj4-unsplash-min

Parkinson

Ergotherapeuten  Nina Hagoort en Gianna van Oijen zijn gespecialiseerd in Parkinson en Parkinsonisme. Zij zijn aangesloten bij het ParkinsonNet en hiermee op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ook hebben zij korte lijnen met de Parkinsonverpleegkundige. Leef jij met Parkinson en ben je benieuwd wat de ergotherapeut voor jou kan betekenen?

 

NAH

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is een breed begrip. Voor de een geeft dit problemen in het bewegen. Voor de andere betekent dit dat je weinig energie hebt. Of kan je dingen sneller vergeten.
Wij zijn met de praktijk aangesloten bij MENT. Hierdoor werken we met gespecialiseerde zorgverleners samen.

Ook in de regio Den Bosch werken we nauw samen met Fysiotherapie Langer Thuis.

thought-catalog-mmWqrsjZ4Lw-unsplash

Long Covid

Vermoeidheid, problemen met concentreren, overprikkeling. Misschien ben je nog niet eens zo ziek geweest. Het herstel kan soms behoorlijk pittig zijn. We leren hoe je je energie beter kunt verdelen over de dag. Ook kijken we met je mee hoe je activiteiten makkelijker kunt uitvoeren. Zodat je minder last heb van je klachten. Samen kijken we hoe je activiteiten weer het beste kunt opbouwen.

Wij zijn aangesloten bij het Covid-19 netwerk. Ninke is onze specialist op het gebied van de Long-Covid.

Oncologie

Mensen met kanker kunnen soms lang klachten blijven houden als gevolg van hun ziekte. Hierbij kunnen problemen ontstaat zoals pijn, vermoeidheid, bewegingsbeperkingen of problemen met het denken. Dit kan ervoor zorgen dat je dagelijkse activiteiten niet meer goed kan uitvoeren.

Ergotherapie kan in alle fases van de ziekte ondersteunen.
Onze ergotherapeut Gianna van Oijen is gespecialiseerd in oncologie. Ook is zij aangesloten bij het Multidisciplinair Oncologienetwerk (ONZG).

Kwetsbare ouderen

Als je veel zorg nodig hebt en het zelfstandig wonen lastig wordt kun je bij ons terecht. Of het nu is omdat het lopen in huis moeilijk gaat. Of omdat je misschien geheugenklachten hebt.
Al onze ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in de valpreventie.

Wij bieden ook het Edomah programma aan. Met deze behandelmethode leren we mensen met dementie hun activiteiten zo lang mogelijk te behouden. We betrekken ook de mantelzorger hierbij. Soms kom je als mantelzorger niet meer aan je eigen activiteiten toe. Omdat je te druk bent met zorgen. Of omdat je het moeilijk vindt om van huis weg te gaan. Door ergotherapie leer je zo lang mogelijk de activiteiten te blijven doen die voor jou belangrijk zijn.
Ook hierin werken we samen met onze collega’s van Fysiotherapie Lang Thuis.

Woningaanpassingen

Woningaanpassingen kunnen het leven een stuk makkelijker én veiliger maken. Van wandbeugel tot aan traplift of badkameraanpassing. Wij bekijken bij je thuis waar je het beste bij geholpen bent. Om je zelfstandigheid zo veel mogelijk te behouden.

Wij zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving. En weten goed waar je de aanpassingen kunt kopen. Sommige dingen kun je bij de WMO of Zorgverzekeraar aanvragen. Ook kunnen wij bij deze aanvraag ondersteunen.

Neuralgische Amyotrofie

Neuralgische Amyotrofie (NA) is een schouderaandoening. Het begint vaak met plotseling hevige pijn. Daarna merk je dat je beperkt wordt in het bewegen van de arm. Als NA bij jou is gediagnosticeerd dan is het belangrijk dat je leert hoe je je arm wel of niet moet gebruiken. Om te voorkomen dat je verkeerde spieren gaat gebruiken. En dat je arm ook de rust krijgt om te herstellen.

Ergotherapeut Nina Hagoort heeft jaren intensief met deze doelgroep gewerkt. Daarom kun je met vragen over NA bij haar terecht.